Zapraszamy serdecznie na nasze cykliczne warsztaty gotowania. Tym razem będziemy gotować dania wegetariańskie według zasad ajurwedyjskich; co to jest gotowanie według ajurwedy? Gotowanie w stylu ajurwedy polega na świadomym łączeniu produktów oraz używaniu w taki sposób przypraw aby z jednej strony wyrównywały nasze doshy: vata, pitta, kapha, a z drugiej strony pomagały naszemu apetytowi i regulacji Agni (ogień trawienny), co powoduje, że w naszym organizmie nie są produkowane Ama (biotoksyny). W ajuwedzie ważne jest co jesz ale ważniejsze jest jak to trawisz.
Zgodnie z filozofią Ajurwedy właściwa dieta i zwyczaje żywieniowe są źródłem zarówno fizycznego, jak i mentalnego zdrowia. Ponadto doskonałe trawienie i przyswajanie pokarmów korzystnie wpływają na urodę.
Miejsce: Kamieniec Wrocławski
Ul. Cichy kącik – 1
55 002 Kamieniec Wrocławski
Program:
Sobota 03.11.2018
12.00 – 13.00 Wykład na temat: Prakurti i dosza: Vata, Pitta Kapha i system trawienny i rola Agni i amy
13.00 – 16.00 nauka gotowania wraz z degustacją
Niedziela 04.11.2018
09.00 – 13.00 nauka gotowania wraz z degustacją
Cena warsztatu: 380 zł od osoby
Rezerwacje można dokonać wpłacając 200 zł zaliczki do 20.10.2018 na konto po uprzednim zapisaniu się na listę uczestników mailem: pmittal1915@gmail.com. Zaliczka nie podlega zwrotowi. Reszta kwoty płatna gotówką w pierwszy dzień warsztatu.
Nazwa odbiorcy: Piyush Mittal
Nr konta: 29 1050 1490 1000 0092 0560 4805
Tytułem: termin, imię i nazwisko
Nocleg można zarezerwować w Hotelu „Roża” (około 160 zł / os. z śniadaniem) 5 minut pieszo od miejsca warsztatów.
Prowadzący:

Ritu Mittal – Dyplomowana terapeutka Ayurvedy oraz technik usług kosmetycznych. Prowadzi własny salon Ayurvedyjski od 5 lat w Kamieńcu Wrocławskim. Praktykująca jogę, prowadzi zajęcia z jogi oraz kursy i szkolenia Ayurvedyjskie . zorganizowała i przeprowadziła warsztaty z jogi, ajurwedy, gotowania aujwedyjskiego i indyjskiego.

Piyush Mittal – Uczeń mistrza Chandra Mohan Bhandari’ego, ambasadora jogi na świecie, od którego uzyskał i bezustannie otrzymuje – duchową wiedzę na temat medytacji, pranayamy, marma terapii i mindfulness. Na warszawskiej Politechnice ukończył Informatykę i Zarządzanie. Doświadczenie w przekazywaniu głębi hinduskiej sztuki dbania o ciało, umysł i duszę zdobył między innymi jako dyrektor 5* hotelu Pałac Sulisław na Opolszczyźnie (2013-2017) oraz prezes Fundacji Centrum Współpracy Polska-Indie „Instytut Jogi i Ajurwedy w Sulisławiu (2016-2017). Organizator czterech międzynarodowych konferencji naukowych Jogi i Ajurwedy (2013-2017), których partnerem było Ministerstwo Jogi Ajurwedy (AYUSH) z Indii. Zorganizował ponad 60 warsztatów i wraz doktorami ajurwedy Dhananji Nanayakkar i Kushanem Pathiraną przeprowadził kursów „konsultanta do ajurwedę”. Założyciel i prezes Nirmala- Instytutu Jogi i Ajurwedy (2017). Wykładał ”mindfulness” na studiach podyplomowych pt. Holistyczne Zarządzanie Kapitałem Ludzkim. Prowadzi zajęcia z jogi i ajurwedy na studiach podyplomowych pt. Holistyczne Zarządzanie Samorozwojem, joga i ajurweda dla menedżerów, w Politechnice Opolskiej.